tisdag 22 oktober 2013

CMV på väg ned

Det verkar som att det är tillräckligt med tabletterna för cytomegalovirusen har minskat i antal. Det betyder att jag nog inte behöver något dropp på sjukhuset igen och det känns skönt. Jag känner mig fortfarande väldigt förkyld och har lite feber, men hostan är inte lika intensiv som förut.

6 kommentarer:

  1. Yes, Jenni. Nu blir det mer frihet när du slipper förbruka krafter på att ta dig till sjukhuset varje dag. Det är klart att med ett påverkat immunförsvar så tar det extra lång tid att bli av med en förkylning. Har nu hosta dämpat sig så spar du ytterligare på krafterna som kan sättas in mot förkylningen. Har du kollat om du kan använda någon hälsokostprodukt som verkar stärkande på immunförsvar och som kan ge ytterligare kraft till kroppen. Jag tänker på tranbär, blåbär, persilja, vitlök,Ingefära, alger som spirulina och chlorella, vetegräs, nässla, acai, goji, havtorn, blåbär,
    kamomill, mjölksyrade grönsaker, yoghurt eller filmjölk med nyttiga bakterier, grönt och rött te,
    nypon, aronia, slånbär, granatäpple.
    Läste en artikel när jag satt i väntrummet hos tanläkaren som jag sedan googlade på:
    "Här är kostexpert Ulrika Davidssons råd och hennes lilla vitamin- och mineralskola.
    Om du har varit sjuk länge, har ätit mycket mediciner eller har ett svagt immunförsvar kan du behöva ytterligare hjälp i form av tillskott. En bra multitablett med alla nödvändiga vitaminer och mineraler är en bra början, men även D-vitamintabletter, fiskolja och probiotika för magen är bra.
    - Många är skeptiska till tillskott, men har inga problem med att äta mediciner som läkaren skriver ut. Fast om du äter bra tillskott kan du slippa att bli sjuk och behöva gå till läkaren, säger Ulrika Davidsson."
    En liten tanke till dig från mig.
    Vän på nätet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipsen! Jag tror kosten är väldigt viktig. Några av sakerna du nämner äter jag ofta, t.ex. blåbär, ingefära, vitlök, grönt te och yoghurt. Fram tills nu har läkaren ordinerat mig att äta extra magnesium men det har jag kunnat sluta med nu eftersom min kropp har blivit bättre på att ta upp det själv ur kosten. /Jenni

      Radera
  2. Ja hälsokost i all ära och tanken är god. Ett problem som jag ser det är att när man lever med sjukdomen så blir man påmind om att man är sjuk om man skulle byta kost bara sådär bara för att man är sjuk.
    För att vi dom tillfällen man är såpas så att man klarar att äta så betyder den stunden att allt får vara som vanligt otroligt mycket mer än vad många tror.

    Sedan så är det klart att det finns många grejer som kan gå att få in i en vardag men under behandlingar så ändras ens smaker så att många vanliga grejer blir helt oätliga...

    I dag så fick jag min första adcetris behandling och än så länge känns det bra Mvh Mattias

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Mattias!
      Har full förståelse för att det är lätt för oss som står utanför sjukdomen och föreslås olika saker till er som så orättvist blivit drabbade. Varför jag skrev till Jenni om de olika immunförsvarshöjande ämnena beror på att Jenni under lång tid kämpat med att få upp sitt immunförsvar. Min tanke var att detta kanske kan hjälpa, om än minimalt. Naturligtvis skulle er sjukdom inte kunna behandlas med hälsoprodukter, men kanske som lite stöttning under en period när kroppen tagit stryk.
      Hoppas innerligt att du får all kraft som behövs för att ta dig igenom din behandling och att du så småningom kan få känna dig frisk och stark.
      Jennis Vän på nätet

      Radera
    2. Hej igen Mattias! Jag förstår vad du menar - jag skulle inte heller orka med en total omläggning av kosten. Jag tror man får känna efter själv vad som känns bäst vad gäller maten. För mig har det känts lagom att äta lite extra av sådant jag tycker är gott men samtidigt vet är nyttigt. I vissa perioder har det varit svårt att äta överhuvudtaget och då får man försöka få i sig det som går lättast. Det kanske inte är den nyttigaste maten, men just då är all mat bra mat. Skönt att höra att första behandlingen gått bra! Jag mådde ok under större delen av Adcetriskuren./Jenni

      Radera
  3. Jag hade visst inte uppdaterat sidan och ser nu att det fanns en fortsättning. Ska läsa. Mvh / Terése

    SvaraRadera