lördag 14 september 2013

Knöl på halsen

I några dagar har jag märkt att en lymfkörtel på ena sidan halsen blivit stor. Den är hård, ömmar och buktar ut. Jag visade den igår när jag var till sjukhuset på återbesök och hoppades att läkaren skulle säga att jag inte behövde oroa mig. Men hon såg bekymrad ut och beställde tid för röntgen och provtagning på onsdag och torsdag till veckan.

Det måste inte vara cancer, men det är vad jag tror att det är, att det har blommat upp hastigt nu när mitt immunförsvar varit lågt.

Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Om det är cancer känns det som att jag är körd, som att det inte är meningen att jag ska få överleva. Men även om det vore så måste jag försöka leva trots allt, inte bli paralyserad av skräck. Det är svårt.

När jag kom hem från sjukhuset kände jag att jag skiter i att mina värden är låga och börjar rida nu. Så idag gjorde jag min första ridtur sedan transplantationen. Pappa borstade, sadlade och ledde mig och hästen en bit tills vi märkte att det kändes bra. Det blev en liten runda i skogen. Att rida igen kändes ringrostigt men härligt. Jag märkte att jag satt och log.


11 kommentarer:

 1. åh ska hålla tummarna att det är helt ofarlig knöl!! finns nog inget mer läkande för själen än en tur till häst, gjorde du helt rätt i:)

  SvaraRadera
 2. Hej Jenni! Här kommer en liten hälsning till dig! Hoppas verkligen inte att det är cancer utan att det beror på ditt dåliga immunförsvar.
  Så härligt att se dig sitta på hästryggen igen. ��
  Håller tummarna för dig!
  Kram Catrin

  SvaraRadera
 3. Hoppas allt jag bara kan att det ska finnas en annan förklaring till knölen än cancer. Jag vill så gärna att du ska få vara frisk, må bra och leva livet på det sätt du vill. KRAM!

  SvaraRadera
 4. Hej Jenni!
  Kunde inte hålla mina tårar tillbaka när jag läser din sida. Hur du beskriver en förhoppning och sedan tar förtvivlan över. Och vem skulle inte pendla mellan hopp och förtvilan med alla motgångar du haft. Jag tänker också på din familj. Det får inte ske. Än har vi några dagar kvar att hoppas din farhåga inte stämmer. Du gjorde helt rätt med ridturen. Nu måse du få ta in allt positivt och välgörande som du kan få. Tappa inte tron på ett tillfriskanande än, det finns ju fortfarande en chans att det inte är en ond knöl.
  Vän på nätet

  SvaraRadera
 5. Hej,

  Önskar dig allt gott. Tänker ofta på dig. Att vara i naturen med djur är den allra bästa medicinen många gånger.

  Maria

  SvaraRadera
 6. hej fina du, ville bara skicka en stor kram till dig. tänker på dig. önskar dig allt gott och att du får bra resultat, tusen kramar till dig.

  SvaraRadera
 7. Vi håller alla tummarna för att det är en ofarlig knöl som bara reagerat på ditt låga immunförsvar! Jag hoppas du får in fler härliga ridturer! Styrka till dig!!! Kram Jenny i Bromma

  SvaraRadera
 8. Fin bild när du sitter på hästen. Jag håller tummarna för dig! Många kramarSanna

  SvaraRadera
 9. Håller med som en skrevs här ovan, "tappa inte tron på ett tillfrisknande"än! Har svårt att tro att en cancer kan komma så snabbt? Har jag aldrig hört förut.
  Låter som ett bra val att ge sig ut i naturen och rida!
  Skickar styrka och hopp till dig o hoppas tiden till onsdag går snabbt.
  Kram Kerstin

  SvaraRadera
 10. Har läst din sida ett halvår och tittar varje dag om du lagt ut något nytt. Håller tummarna för att det inte är något farligt utan något som du slipper behandla och skulle det vara så hoppas jag att orken finns hos dig att kämpa på. Och du hästar är toppen... Allt gott till dig! Kram

  SvaraRadera
 11. Hej! Vägen är aldrig spikrak och speciellt inte för dig. Motigt som tusan! Ge ändå inte upp! Du verkar så klok i ditt resonemang, trots att det är så tufft för dig. Du har en inre styrka som få! Det är viktigt och den kommer att ta dig vidare och ge dig kraft trots ny knöl och låga värden. Rehabtiden är lång och individuell har jag förstått. Jag önskar dig kraft att härda ut. Önskar dig positiva besked och sköna ridturer framöver!
  Medresenären

  SvaraRadera