lördag 27 juni 2015

Vandring i Rondane

Jag har varit på semester, men inte till sol och värme - utan det var mössa och vantar på. I norska fjällen ligger tjocka drivor av snö kvar på sina ställen och min kille och jag fick bitvis pulsa oss fram när vi gick på vandring kring fjällstationen Rondvassbu i Rondane nationalpark.

När vi gick iväg på förmiddagen var det dimmigt och mörka regnmoln runt om oss, men sedan sprack himlen upp och sikten blev fin. Vi vandrade långsamt mot en bergstopp intill fjällsjön där vi bodde, och tog många kaffe- och chokladpauser längs vägen. Bitvis var leden fortfarande översnöad och helt plötsligt kunde täcket ge vika - ploff! så försvann hela benet ned.

Uppe på på bergstoppen lagade vi i ordning varsin frystorkad lunch och satt länge och bara tittade på den härliga utsikten - snöfläckiga bergstoppar, det karga landskapet med lavar och sten och sjön nedanför med blånande is. Norge är fantastiskt vackert, vilken natur! Och allt detta finns så nära, bara några timmars bilfärd från Sverige.

På kvällen gick vi tillbaka till Rondvassbu där vi bokat säng för natten och trerätters middag. Det smakade riktigt gott efter en hel dag i fjälluften.

Idag kom vi hem igen efter vår minisemester med träningsvärk i benen och flammande röda ansikten. Ingen av oss tänkte att det skulle behövas solkräm när vi gav oss iväg på vandring den där gråmulna morgonen. Men att solen kan vara riktigt skarp - det vet vi nu!

Så här brukar jag inte vara klädd mitt i sommaren, men på fjället var det bara några plusgrader.
Vid sjökanten syns fjällstationen Rondvassbu där vi övernattade.


2 kommentarer:

  1. Hej Jenni!
    Underbara bilder från din minisemester! Norge är fantastiskt med sin fjällnatur, fjordar och kustlandskap! Det är underbart att se dig på tur i de norska fjällen efter allt du har gått igenom. Lev väl och njut av tillvaron tillsammans med din pojkvän!

    Medresenären

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! Ja det var härliga dagar, och att vara i så fin natur ger ett särskilt lugn. Sådana stunder finns kvar inom mig länge efteråt. Önskar dig en glad sommar!
      /Jenni

      Radera